31-10-04

*

Donderdag ging het al veel beter, ik weet wel dat ik nog zeer regelmatig diep in de put zal zitten, maar er is nu toch een beetje licht aan het einde van de tunnel.
Ik ben opgestaan, heb dan eindelijk maar eens mijn doorneem-schema gemaakt.
Het was erg confronterend: ik heb 2 vakken van 500blz en die alleen tegen 1december gefluod hebben zou al een prestatie zijn, maar ik ga gewoon proberen alle vijf mijn vakken dan doorgenomen te hebben.
Tegen een uur of elf heb ik mij dan aangekleed. Ik heb mijn favoriete schoenen (flashy blauw  korte botten met rare hak) onder sade haar favoriete rok ( zwart tot op de knie, met onderaan 1 horizontale lijn van het alfabet in mini blauwe lettertjes) aangedaan, zwarte bloes, blauw golfke dat ik ooit bij mijn oma gevonden heb en witte bloem in haar.
Moest naar't vriendje dat ik nog altijd niet gekust had dus haar moest los in krullen. (vraag me niet waarom, maar los haar werkt!)
Beetje eentonig qua kleuren maar vertrouw voor't moment mijn combinatievermogen niet zo.
Risico's worden alleen genomen bij stabiele gemoedstoestand, dat is 1 van mijn regels.

Op de middag mijn vijf miljoen saaie mails beantwoord, kom frosties gaan halen bij overbuur (ex dus), hem bij zijn puzzel van 1500 stuks geholpen (om het kort te houden: als die daarstraks om 6 uur af was kreeg hij iets..weet ni meer wat).

En dan naar Brussel.
Ik kom niet zo vaak in Brussel, dat zal in de toekomst wel veranderen, maar als ik er kom verander ik keer op keer in een echte toerist. Manneke pis, de grote markt, ik loop er iedere keer wel eens langs.
Vriendje kwam mij halen in centraal. Kus op de wang, 'ge ziet er al beter uit', ok... .hmm...*stilte*
Ik was weer helemaal *ieehh* want ge vergeet natuurlijk altijd hoe goed ze er dan uitzien (nee, ben niet het foto-in-portefeuille-type) en dan ziet ge hem en dan denkt ge echt luid in uw hoofd 'godverdomme ja tis waar!'. En terwijk maar mysterieus en minzaam glimlachen naar hem. Hij keek gewoon even raar terug.
Hij kijkt altijd zo naar mij met een blik van pure angst, alsof hij niet weet wat doen en zeggen. En bij mij gaat het hetzelfde, soms denk ik 'that's it.. ik kus hem gewoon' maar nog geen seconde later voel ik mij ergens weer het zeventienjarige verlegen meisje dat bij 1 van de knapste&populairste jongens van de school loopt. En dan ben ik al blij met ernaast stappen.
Dus hebben we gestapt!
Gestapt gestapt naar overal...
..naar manneke pis, de grote markt, de nieuwstraat, de grasmarkt, die galerijspullen, tot aan die publieke liften die in de marollen uitkomen..(we hebben nog getwijfeld over het koninlijk paleis)
Hand in hand Brussel door.
Een keer was het stil en dan zei hij opeens (5km later ofzo) 'ge zijt veranderd eh, de laatste weken)
En dan zei ik 'ja, denk het ook'
Meer viel er natuurlijk ook niet over te zeggen, ik weet ook wel dat ik sterk veranderd ben, maar het is allemaal nog iets te recent om daar nu al zware statements over te gaan maken.
Maarja...daarna was ik ni meer gerust natuurlijk é...mijn gedachten stonden niet meer stil, het ging van:
'oei...da zal een hint zijn, van ik vond u vroeger leuk, nu ni meer, maak da ge weg zijt, terug naar uwen halve gentsen italiaan, laat mij gerust met uw miserie....zoiets... zou ik het hem nu makkelijk moeten maken en het zelf afstappen? hmm of misschien stelt hij rationeel een feit vast en vraagt hij bevestiging om die vaststelling als een écht feit te kunnen klasseren...ook een mogelijkheid...of...'
Ja zo gaat dat dan bij mij.
Daarna maar naar zijn enorm intrigerend kot gegaan. Ik kan het ding niet omschrijven...het is raar. Stapels boeken en cd's...meer kan ik er niet over zeggen. Jaja weer een jongen  die nooit de wereld ingaat zonder een boek in zijn binnenzak. Het is een patroon.
Vroeger in school liep hij ook soms te lezen, maar ik dacht dan altijd dat het was zoals bij mij wanneer ik in school liep te lezen: nog geen tien minuten later zou er een test volgen over het boek dat ik vasthad. Plus meestal liep hij niet lang te lezen of er kwam wel zo'n miss huppeldepup toevallig naast hem lopen.
 
Enfin, ja hij heeft een kat op zijn kot. Kot is eigenlijk verdieping in zo'n oud huis met van die superleuke plankenvloer. Kot met een paar kamers dus, en een kat.
En een tweepersoonsbed.
Waarop ik pinnig en flapuiterig as ever:
'ohh blijft er hier zoveel volk slapen misschien?'
'da gebeurt ja'
'ahh'
'jahh'
Hmmm.. zo mysterieus. De vorige zou mij bijna direct een lijst met naam,adres en tijdstip van verblijf hebben overhandigd. 
Maar goed, de rest van de avond: gebabbeld.
Ik dan trein terug naar Gent genomen, moest de volgende morgen heelll vroeg ergens zijn. Afscheidskus op de wang en een omhelzing. Ohja en hij vond het leuk.
Leukleukleuk.
 
Aan dit tempo, moet ik, mits goede planning,  pas terug over anticonceptie gaan nadenken wanneer mijn menopauze eraan komt.
Spaart wel een hoop pil-geld natuurlijk.
Maar toch..

01:35 Gepost door d. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Okee ! Indertijd werd me geleerd dat de jongen de eerste stap moest zetten. Dat was héél goed voor mij, maar geloof het of geloof het niet, sommige jongens zijn al nét zo bang voor die eerste stap.

Stel je een "jongen" voor, ergens halfweg 40 en het "meisje" (ook die leeftijd) en het was ook polleke polleke tot het meisje er genoeg van kreeg en zei : "ik wil je".

Ooooh, maar het was hem "daar" niet om te doen, want hij houdt écht van haar en hij zou niet willen dat ze dacht ...

Ze heeft het géén tweede keer moeten vragen en wees gerust, nadien heeft ze het OOK nooit meer moeten vragen.

Dat bed was een subtiele hint, en dat mysterie over "hoeveel" vraag je je maar niet af, ...

;)

Dus, als het er op aan komt, zal jij het moeten doen ...

Gepost door: ms | 31-10-04

denk ik ook Tegenwoordig zijn de jongens niet meer wat ze geweest zijn. Of zijn ze nooit zo geweest?

Gepost door: lena | 02-11-04

De commentaren zijn gesloten.