07-12-04

rondje idool

Nu ik er toch over begonnen ben, maak ik het af. Idool dan.
 
Vriendin Lies kwam met drie bomvolle matchzakken en een video tussen schouder en hoofd geklemd de trap opgehijgd. Ergens ter hoogte van het eerste hoorde ik ze vloeken 'welke koe neemt nu een kot op het derde verdiep, godverdomme'. Die koe dat ben ik. We schelden elkaar al de huid vol sinds onze eerste ontmoeting waarbij zij een cola over mijn broek uitgoot.
 
Lies en ik weten nu waarom Sandrine naar huist moest. Zo duidelijk, makkelijk en voorspelbaar:
Lelijke kleren, huilende jongens.
Want niets is zo aandoenlijk als huilende jongens. We hadden alletwee de neiging om met onze doos kleenex op pad te gaan en ze te troosten.
En de kleren..mja...alles in zelfde kleur, big mistake....halsketting: verschrikkelijk.
 
Na lang twijfelen zijn we er ook alletwee uitgeraakt voor wie we gaan stemmen. Zij wouter, ik joeri. Uren hebben we daarover gedaan.
Toen ik zei dat ik voor joeri ging stemmen zondag, zei zij onmiddellijk 'hij lijkt op uw ex, zijt ge er nog verliefd op misschien? Da's weer typisch iets voor u, van die onnozeliteiten.'
Waarop het kippengekwetter losbarstte...
Neenee joeri, ik ben het verplicht aan mezelf. Ik trek al vijf jaar lang een bedenkelijk gezicht bij iedere geblondeerde man die ik tegenkom, dan moet ik nu niet voor eentje gaan stemmen gewoon omdat die zo'n fantastische uitstraling heeft. Besides, het is niet omdat je uitstraling hebt dat je leuk bent. Joeri is mysterieuzer en dat is veel interessanter. Als die een plaat maakt ben ik er nu al bijna zeker van dat ik die goed ga vinden, terwijl ik van wouter niet weet wat ik kan verwachten.
 
Hij lijkt inderdaad op een ex van mij trouwens, degene die mij heeft gedumpt omdat ik 'te onduidelijk' was. Dat was één van de meest memorabele conversaties in mijn leven tot nu toe. Hij had duidelijkheid nodig in zijn leven. Want... " de ene dag praat gij de oren van mijne kop en de andere dag zegt ge niks, wat gaat het zijn? stil of luid? ik moet structuur hebben! is mijn vriendin een stille of een vlotte? zeg het mij nu!"
Iedere keer denk je dat je alles wel gezien hebt...
 
 
 
 
 
 

18:16 Gepost door d. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sandrine eruit... ik snap het écht niet

Gepost door: lena | 07-12-04

De commentaren zijn gesloten.