03-04-05

nuja

We zijn eventjes weggeweest, naar Zwitserland meer bepaald.
Ben en ik hadden een discussie over nu wel of niet nog sneeuw lag op de bergen en uiteindelijk zijn we gewoon naar daar gegaan. Zijn idee. I love him.
Normaal tot volgende week, maar helaas eergisteren vroeger moeten terugkomen.
Mijn surrogaatgrootmoeder is woensdag gestorven en ik heb het kitten dat ik ooit aan haar gegeven heb, tien kilo en vijf jaar later teruggeërfd.
Ik woon nog altijd in een kot van vijftien vierkante meter dat eigenlijk door al mijn kleren eerder een grote inloopkast is. En dan nu een kat erbij. Dat wordt vrij problematisch.
 
Maar na twee maand onverklaarbaar stilzwijgen is ze dan toch gegaan. Misschien wel een opluchting. Ik heb er vele uren bijgezeten, eerst nog geprobeerd om  een leuk monoloog ten berde te brengen over dingen die haar interesseerden, maar uiteindelijk heb ik mij met een krant bij de stilte neergelegd. We hebben al lang geleden afscheid genomen dus haar overlijden valt me niet zo zwaar als dat van Sadie. Ik ben eigenlijk blij voor haar omdat ze nu is waar ze wou zijn.
Weer een begrafenis. Ben is meegeweest.
Mijn ma kende hem van ziens, maar had hem nog nooit echt gesproken en ze was één en al lof. Beleefd en al die dingen die moeders belangrijk vinden. En dat hij dichtbij nog knapper was! Alsof ik dat niet weet.
 
Net zoals vele anderen is nu ook de paus dood en als gevolg daarvan had ik met mijn ma een leuk gesprek over bidden.
Ik ben katholiek opgevoed hoewel mijn ouders er nooit veel doekjes omwonden dat ze de kerk zoals ze nu is maar niets vinden. Verhalen over Jezus waren als zevenjarige al niet aan mij besteed en de catchese om mijn communie te mogen doen (met cadeautjes als enige drijfveer) was een pure hel. Het enige waar ik in geloof  is in leven na de dood en het feit dat alles voor een reden gebeurd en in grote lijnen al vastligt. Maar that's it. Geen God en geen Jezus en magische wijn en brood en een hoop apostelen die daar dan achterhuppelen.
Ik zei dus tegen m'n ma dat ik bidden vrij nutteloos vind maar zij zei dat heel erg rustgevend voor jezelf kan zijn. En nog een paar dingen.
Mja. Misschien. Maar als ik mijn gevoel zou volgen én gelovig zou zijn dan zou ik elke dag zitten bidden om Sadie terug te krijgen of gewoon een andere leuke vriendin die maar een heel klein beetje op haar moet lijken. Ik zou daar helemaal niet rustig ofzo van worden want ik zou gewoon dag na dag terug heel hard geconfronteerd worden met mijn verdriet. Terwijl ik denk (hoop) dat door gewoon door te gaan zoals nu het veel geleidelijker zal wegebben en ik er mij beter bij kan neerleggen.
Misschien heb ik een verkeerd beeld van bidden. Ik weet ook niet zo heel zeker wat mensen daar onder verstaan.
 
And now for something completely different:
-zou je professionele vlaggenzwaaier kunnen worden? Vlaggen zwaaien lijkt me ongelofelijk leuk.
-ik heb een armband van Ben gekregen. Hij had die in een doos met koekjes in zijn keuken gelegd, er honderd procent van overtuigd dat ik daar binnen de paar uren wel eens zou inkijken. Hij had natuurlijk weer gelijk.
-morgen de ronde...ik zeg boonen of iemand onbekend!

00:30 Gepost door d. | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

yepsss jot jot Boonen is aan't winnen! :-)

Gepost door: Star | 03-04-05

En yes idd Tom Boone!

Gepost door: lena | 03-04-05

Alé Heeft de knapste der wielrenners gewonnen? njammie!
En ik heb dezelfde opvattingen als jou over het katholicisme en het geloof. Er is iets..
En ja, innige deelneming hè. Ik had dat ook bij mijn grootmoeder, ik wist al een tijdje dat het niet meer lang ging duren, en had me er ook al bij neergelegd. Het is wel even moeilijk, maar niet in die mate als het moeilijk was bij mn neef..

Gepost door: Tinkerbell | 04-04-05

Afscheid... ... komt soms op tijd...
Juist gepast...

Doet telkens weer pijn,
maar toch...

Soms is het de diepste wens van degene die moet gaan,
en is het voor ons wel een harde noot om te kraken,
maar voor hen niet...

Ambigue gevoelens...
Onhandig op papier gezet...

Hopelijk heb je er iets aan...

Gepost door: Kaajee | 05-04-05

je bent weer sterk bezig aha, ons bloggertje heeft niets van inspiratie ingeboet,
keep up the good work and spirit girl !!

Gepost door: josiane | 06-04-05

De commentaren zijn gesloten.