10-04-05

ugh

"my god ik ben opgeleid!"
Tot die beangstigende, beklemmende vaststelling kwam ik daarstraks.
Hoe dan? Waarom niet vals bescheiden zoals die andere tien miljoen Belgen?
 
Wel het begon allemaal bij de paus...
Ik herinner mij geen andere paus dan die bibberende, zagende vent in Rome die wereldvreemde dingen zei en waar iedereen zich aan ergerde. Althans daar leek het toch op als ik naar het nieuws keek of de krant las. Die hadden allemaal een ondertoon van 'ochot hij is daar ook weer' en nog een stevige oogrol erbij als er tijd over was.
En dan vlak voor ik begon aan te nemen dat sommige mensen gewoon niet doodgaan, doet hij het!
En uit alle hoeken en kieren en scheuren in de grond komen er opeens mensen (en artikels! vooral artikels!) tevoorschijn die treurig zijn omdat hij gestopt is met bibberen, en die hem fantastisch vonden. En nu opeens blijkt dat hij bijna hoogstpersoonlijk die muur heeft helpen afbreken. Van voetbal hield. Een schoolliefde had.Zich niet wast in een gouden badkuip in een badkamer vol schilderijen van monet, met een beeld van michelangelo om zijn handdoek over te hangen maar van eenvoud hield.
Dus ik ben wel een beetje verbaasd. En teleurgesteld. Dat niemand mij die dingen eerder verteld had. Dat ik meer wist over alles wat hij nodig had om zich recht te houden dan over hemzelf.
 
Dus. (het is écht een verhaal)
Ik zei dat daarstraks tegen vriendjelief. En ik bedacht luidop dat dat nog een pracht van een thesis zou kunnen worden...beeldvorming van de paus in de media...inhoudsanalyse van een aantal kranten voor en na. Ik had al een statistisch plan en al. (ware het niet dat ik in de week voor de paasvakantie mijn onderwerp al heb ingediend, ik zou het nog doen ook)
En hij fronst, zijn vriend die erbij zat ook, en zegt "maar waar heb jij het over? spreek jij nog nederlands?"
Toen dacht ik fuckkk. Ik leer dus echt iets bij.

00:39 Gepost door d. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

juist, juist De nagel op de kop. Zet er maar eens iets op over Bert Bibber van Rome.
Voor wanneer je eerste boek ?
Sterk hoor...

Gepost door: josiane | 10-04-05

ik weet wat je bedoelt... ook ik zit met de perfecte beroepsmisvorming... Het is met momenten gewoon schrikwekkend... :s

Gepost door: Anne | 11-04-05

De commentaren zijn gesloten.